Gamingbransjen har vekket oppmerksomheten og fanget hjertene til mennesker fra hele verden, både mobilspillere og konkurransemennesker, unge og gamle.

Uansett hva slags plattform du foretrekker, konsoll eller PC, vil du som en lidenskapelig gamer alltid være opptatt av hvordan du kan forbedre gamingopplevelsen din. Det finnes en rekke forskjellige måter å få maks ut av spillopplevelsen din, med alt fra oppgraderinger til å ha det riktige utstyret som passer spillestilen din. Selv om de nyeste spillene eller de nyeste hodetelefonene kanskje ikke vil gjøre deg til en bedre spiller, så kan disse tipsene hjelpe deg forbedre gamingopplevelsen din slik at du koser deg enda mer!

Komfort er nøkkelen

Å ha en god stol handler ikke bare om komfort. Den rette stolen sørger for at du tar vare på kroppen og helsa samtidig som du spiller.

https://youtu.be/ZZAn1sAEZbo

Dersom du sitter ukomfortabelt mens du spiller, så må du vurdere å kjøpe deg en ny stol. Prøv å unngå noe for solid og hardt, men på samme tid må det være en stol som gir nok støtte til ryggen din. En myk pute virker nok fristende i butikken, men vil ikke fungere i lengden. Gamingstoler er designet for å gi deg maks komfort og maks støtte når du blir sittende lenge. Har du lett for å fortape deg i vanskelige spill eller drømme deg bort i jakten på jackpot-gevinster hos Norges beste casino på nett flyr tiden fort, og plutselig har du sittet på samme plass i flere timer. Da kan man fort få vondt i ryggen dersom stolen er dårlig.

Et alternativ til en gamingstol er en kontorstol. Bare pass på at den gir riktig støtte til korsryggen din, og at du sitter komfortabelt mens du spiller.

Hvis du bruker en konsoll er det også viktig å velge riktig sete i sofaen i forhold til sitte- eller liggestilling, og bruke nok puter som støtte.

Bytt til en SSD-harddisk

Mer effektiv disk

Det kan ta lang tid å laste inn spillet mens du spiller. Selv om det er umulig å unngå, finnes det et par ting du kan gjøre for å redusere tiden du bruker på å vente foran skjermen. Et av de mest effektive tipsene er å oppgradere harddisken din til en SSD-disk med minst 250 GB kapasitet.

SSD-disker er raskere og mer pålitelige enn vanlige harddisker, og kan installeres både på datamaskiner, PS4 og Xbox One. Dersom du ikke har lyst til å åpne opp konsollen din, kan du dessuten koble den til via USB 3.0. Denne oppgraderingen vil gi deg mer lagringsplass samt mye raskere innlastingstid i spillene.

Gå for god lyd

Lydkvaliteten er en viktig del av spillopplevelsen, og gjør at alt føles mer realistisk og at man er mer «med» i spillet. Heldigvis finnes det mange måter du kan forbedre lyden fra spillene dine, og særlig hvis man har gode høyttalere.

Du kan også vurdere å gå for et surround-system dersom du har lyst til å virkelig føle at du står midt inne i spillet!

Vurder raskere internett / nettverk

Spillytelsen avhenger ofte av essensielle faktorer som programvaredrivere, hardware og oppsettet på enheten. Likevel, uansett om du har topp utstyr, er også hastigheten på internettet og nettverket ditt nødt til å være god. Hvis nettverket ditt lagger, du har treg tilkobling mellom routeren og utstyret, eller tregt internett, så vil du kunne få problemer mens du spiller.

Kjør Windows Update på PC-en for å sjekke at trådløskortet ditt har de nyeste driverne. Hvis det ikke gir noen forbedring, så kan du forsøke å koble deg til routeren med en nettverkskabel i stedet for trådløst. Du kan også vurdere å investere i en gamingrouter som er spesiallaget for å redusere lag på nettverket mens du spiller. 

Følg med på datamaskinens strøminnstillinger

Effektive strømstyring er svært viktig når man spiller, særlig hvis du bruker en laptop som spillstasjon. Gjør endringer i strømplanen på enheten din, og sjekk alltid at laptopen er koblet til strøm mens du spiller.

Det er svært få enheter som klarer å yte optimalt over lengre tid uten å være tilkoblet strøm, og strømsparingen som slår inn på moderne laptoper uten tilkoblet strøm vil ofte få spillet til å gå tregere. Hvis du har lyst til å spille uten tilgang på strøm, så finnes det en del strøminnstillinger du kan aktivere/deaktivere for å få maks ytelse for strømmen du har igjen på batteriet ditt.

Gjør klart noe godt å spise

Siden spilløkter kan ta en stund, og siden gamere glemmer verden rundt seg mens de spiller, er det smart å gjøre klart noe godt å spise og drikke mens du spiller. Det trenger ikke være usunt heller!

Å ha noe snacks ved siden av tastaturet gir deg rask tilgang til mat, opprettholder energinivået og sørger for at du ikke blir forstyrret av en skrikende mage midt i avgjørende deler av spillet.

Tren litt

Ta pause fra spillet innimellom og strekk litt på kroppen, slik at du ikke får vondt i kroppen av å sitte i samme posisjon i timevis.

Bøy og tøy er en viktig øvelse som forhindrer at musklene blir kortere og strammere, samtidig som de holdes fleksible, sterke og sunne. Det kan også gi en bedre kroppsholdning, redusere stress og smerter, noe som absolutt er en fordel for alle gamere! 

Videre anbefales det å trene opp hånd- og håndleddsmusklene med øvelser, for å forbedre refleksene og reaksjonstiden.

Spill med venner

Å spille med andre er vanligvis mye morsommere og koseligere enn å spille alene. Du kan gjøre det via nettet eller spille sammen på samme sted. Du kan også spille alene, men velge å spille multiplayer med andre folk. Å havne på samme lag som andre kan være morsomt og interessant, siden man møter mange forskjellige typer mennesker!

Det lønner seg også å se på andre gamere som er dyktige i spillet, for å oppdage nye strategier, tips og triks og forbedre dine egne ferdigheter ved å lære av dem.

Små, men viktige, ting

Reduser distraksjoner og irriterende eksterne faktorer ved å bruke hodetelefoner mens du spiller, og unngå å ha på musikk sånn at du klarer vie hele din oppmerksomhet til spillet.

Forebygg en katastrofe ved å ta backup av dine lagrede spill med jevne mellomrom, og sørg for at du har et passende lysnivå på skjermene dine for å redusere belastningen på øynene.

Å få maks ut av den visuelle opplevelsen vil også forbedre spillopplevelsen din, og her handler det ofte om små justeringer. Spill med standardinnstillinger for å være sikker på at oppløsningen og frameraten er sånn som den skal være.

Dette er bare noen få enkle forslag som du kan gjøre for å forbedre spillingen din. Hvis du mener alvor som gamer må du huske på å gjøre nødvendige oppgraderinger og oppdateringer med jevne mellomrom. Sørg for at du alltid jakter på forbedringer og endringer som gjør spilletiden din litt bedre!