Hunder er tilbakevendende figurer i så mange nettbaserte spill. Det kommer nok av at hunder er populære fyrer, som også tillegges et stort potensial av spillutviklerne. De kan da også finnes i de fleste kategorier, fra strategi til adventure. Men hvilket hundespill er det beste? 

Liste over hundespill: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Naughty_Dog_video_games

Bredden, omfanget og mangfoldet av hundespill på nettet gjør det vanskelig å svare på dette. Det kommer litt an på hva slags spill du foretrekker selv, og hvor mye hund du vil ha i det. Noen ganger er det egentlig ikke noe poeng i at spillefiguren er en hund. Den er der bare som en gimmick.

Hundespill for den omsorgsfulle

For de med et stort omsorgsbehov anbefaler vi et digitalt kjæledyr. Alt skjer i den digitale verdenen, med digitale matskåler, halsbånd og hundebur. Eksempelvis fra nettstedet Billige-hundebur.com. Dette er hunden som har alt.  Men bortsett fra det er det akkurat som i den virkelige verdenen. Bikkja må mates, bades og luftes. Passer du ikke pliktene dine, går det dårlig med hunden.

Slike spill kan være nyttige å prøve ut hvis du har barn som maser om å få hund. Krev at de spiller et slikt spill noen runder, og se hvor utholdende de er. Hvis de ikke engang orker å gi hunden mat hver dag i et online spill, er det kanskje ikke noen god ide med den ekte varen heller.

Kjendisen Ben

En av hundene som lyser på stjernehimmelen av kjente hunder i spillenes verden, er Ben. Han ble introdusert i den såkalte Tom-appen, hvor katten Tom er hovedpersonen. Ben gjorde seg gjeldende i denne blant annet ved å servere en kraftig promp som gjorde at katten måtte holde seg for nesen.

I dag er Ben hovedpersonen i sin egen app, og medvirker i en rekke spill. Selve appen er pedagogisk for de minste barna, og oppmuntrer dem til å snakke. 

Bli en hundedoktor

https://www.youtube.com/watch?v=nZ7GofyXwoM

I spillet Pet Hospital Doctor kan du behandle hunder mot ulike sykdommer. Dette er også et pedagogisk spill, hvor du lærer å hjelpe din firbeinte venn. Du får samtidig innsikt i en del vanlige sykdommer og behandlingsmetoder. Kanskje er dette spillet for en kommende lege?

Dette er bare noen eksempler på avhengighetsskapende spill hvor menneskets beste venn opptrer. Det er også spill hvor hunder skal finne fram i labyrinter, og det er spill hvor hunder skal bekjempe farlige vesener. Ofte likner disse mistenkelig mye på katter.

Kanskje har du helt andre favoritter? Det er som nevnt mye å sette de skarpe tennene i.